Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Για την συγχώνευση του 53ου Γυμνασίου


Το Σάββατο 29 Ιουνίου αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το σχέδιο του ΦΕΚ του Υπουργείου παιδείας  με θέμα : Καταργήσεις – Συγχωνεύσεις Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε αυτό το έντυπο υπάρχει η απόφαση συγχώνευσης των 53ου και 54ου Γυμνασίου –Λυκείου.


Η  Ένωση Γονέων της 4ης Δημοτικής κοινότητας Αθηναίων και οι Σύλλογοι Γονέων του 53ου Γυμνασίου, 54ου Γυμνασίου και  54ου Λυκείου οργάνωσαν  την Κυριακή  30 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου,   συνάντηση όλων των ενδιαφερόμενων φορέων. Παρόν στην συνάντηση έδωσαν ο Διευθυντής του 54ου  Γυμνασίου, η Διευθύντρια του 54ου Λυκείου, καθηγητές από τα δύο σχολεία και γονείς από τα ενδιαφερόμενα  αλλά και τα όμορα  σχολεία.

Ως κύριος ομιλητής ήταν ο κ. Γιάννης Φάσσαρης  πρόεδρος της Ά ΕΛΜΕ Αθήνας.  Παρεμβάσεις έκανε και ο Ταμίας της  Ά ΕΛΜΕ Αθήνας κ. Μίχας Μιχάλης.

Έγινε ενημέρωση από τον κ. Φάσσαρη  για τις πρόσφατες εξελίξεις  και ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τις συγχωνεύσεις.

Όλοι οι παριστάμενοι δήλωσαν την αντίθεσή τους  στις συγχωνεύσεις που προωθούνται από το Υπουργείο Παιδείας και την θέλησή τους για μια κοινή κινητοποίηση.

Αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία οργάνωσης και συντονισμού  των ΕΛΜΕ που εμπλέκονται στις τελευταίες συγχωνεύσεις, των αντίστοιχων Ενώσεων Γονέων και των Σύλλογων Γονέων των σχολείων που πρόκειται να συγχωνευτούν. Στόχος είναι μια κοινή κινητοποίηση όλων των φορέων και παράσταση στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, μέσα στις επόμενες μέρες.
Θα ανακοινώσουμε την ακριβή ημερομηνία και ώρα.