Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

53ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΓΡΑΜΜΟΥ 23

e- mail :  sylgon53@yahoo.gr

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Προς : Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αθηναίων

                                                                        Κοιν: 4η Δημοτική Κοινότητα Αθηνών

                                                                 53ο Γυμνάσιο Αθηνών

Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τους λόγους οι οποίοι μας οδήγησαν στην λήψη απόφασης κατά της συγχώνευσης των 53ου και 54ου Γυμνασίου/ Λυκείου.

Στις συνελεύσεις οι οποίες έγιναν με στόχο την ενημέρωση των γονέων αναδείχτηκαν τα ακόλουθα θέματα τα οποία προβληματίζουν και δυσαρεστούν ιδιαίτερα τους γονείς.

1)      Η παρούσα δυναμικότητα του 54ου Γυμνασίου είναι 266 μαθητές ενώ του 53ου Γυμνασίου είναι 214 μαθητές. Μετά την συγχώνευση των δύο σχολείων το γυμνάσιο θα αριθμεί συνολικά 480  μαθητές. Ο αριθμός αυτός δεν αναμένεται να μειωθεί τα επόμενα χρόνια αντίθετα αναμένεται να αυξηθεί καθώς το 50ο Γυμνάσιο το οποίο είναι το πλησιέστερο χωροταξικά είναι ήδη υπεράριθμο με αποτέλεσμα οι αίθουσες να μην επαρκούν και οι μαθητές να αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε containers.

 

2)      Διεθνής έρευνες (Barker R & Gump, 1964), (Eberts R, Kehoe E, & Stone 1984) κ.α έχουν δείξει ότι στα μικρά σε μέγεθος σχολεία οι μαθητές γνωρίζουν πολύ καλύτερα τους καθηγητές και τους συμμαθητές τους με αποτέλεσμα να μην βιώνουν την ανωνυμία και να περιορίζεται  η αποκλίνουσα και παραβατική συμπεριφορά αυτών. 

 

Με δεδομένο την αύξηση της παραβατικότητας η οποία παρατηρείται έντονα τα τελευταία χρόνια και η οποία έχει πάρει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις, θεωρούμε ότι η κίνηση αυτή μόνο επιβλαβής μπορεί να είναι για τα παιδιά μας.

 

3)      Θεωρούμε ότι η εξοικονόμηση πόρων από αυτή την ενέργεια είναι μηδαμινή, καθώς τα δύο σχολεία θα λειτουργούν κανονικά και όλα τα λειτουργικά έξοδα τους θα παραμείνουν ίδια με μόνη ουσιαστική εξοικονόμηση αυτής του επιδόματος ενός (1)Γυμνασιάρχη και ενός (1) Λυκειάρχη.

Τέλος επιθυμούμε την παραμονή των σχολείων ως έχουν και προτείνουμε μια πιο ορθολογική κατανομή των μαθητών στα όμορα σχολεία με στόχο την αύξηση των παιδιών που φοιτούν στο 53ο και 54ο Γυμνάσιο στα 300 παιδιά (αριθμός που θεωρείται ικανοποιητικός και ελεγχόμενος) με ταυτόχρονη αποσυμφόρηση του 50ου Γυμνασίου/Λυκείου το οποίο διενεργεί μάθημα σε container. 

Ο Πρόεδρος                                                                                                 Η Γραμματέας

Κ. Κατσαρός                                                                                                 Α. Σταματίου